Červená lilková polévka s kari kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 4299 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 2247.2 mg
  • Vláknina 44360 mg
  • Vitamín A 44360 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.3 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 2,5cm.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v kastrolu s trochou oleje asi 3 minuty. Přidáme nasekanou papričku, kari koření, skořici a hřebíček. Osolíme a ještě 2 minuty restujeme.

  • 3

    Potom přidáme připravený lilek, rozmačkaná rajčata a přilijeme vývar. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a zvolna necháme polévku probublávat 40 minut.

  • 4

    Odstavíme z plotny a po vychladnutí propasírujeme. Před podáváním ohřejeme, dosolíme a opepříme.

Komentáře k receptu