Červená lilková polévka s kari kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 25 g
- Sodík 4299 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 2247.2 mg
- Vláknina 44360 mg
- Vitamín A 44360 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.3 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 2,5cm.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v kastrolu s trochou oleje asi 3 minuty. Přidáme nasekanou papričku, kari koření, skořici a hřebíček. Osolíme a ještě 2 minuty restujeme.
-
3
Potom přidáme připravený lilek, rozmačkaná rajčata a přilijeme vývar. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a zvolna necháme polévku probublávat 40 minut.
-
4
Odstavíme z plotny a po vychladnutí propasírujeme. Před podáváním ohřejeme, dosolíme a opepříme.