Hořčičná omáčka s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 20 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 9.6 mg
- Vláknina 31.5 mg
- Vitamín A 31.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škrob povaříme ve 200ml vody a necháme vychladnout.
-
2
Ve vychladlé směsi potom rozmícháme vařený žloutek utřený s vinným octem a s hořčicí.
-
3
Nakonec do omáčky přidáme nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Pokud bude omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit octem.