Polévka z červené čočky a dýně
Suroviny
- 100 g Čočka červená
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Dýně Hokkaidó
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pažitka
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Zeleninový vývar
- 1 polévková lžíce Máslo
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 4 g
- Sodík 96908 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 460.9 mg
- Vláknina 13549.6 mg
- Vitamín A 13549.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó nakrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do změknutí (asi 15 minut). Pak vyndáme celerovou nať a pokud je to nutné, zahustíme trochou instantní světlé jíšky. Na talíři ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.