Polévka z červené čočky a dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka červená
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Dýně Hokkaidó
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pažitka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Zeleninový vývar
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96908 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 460.9 mg
  • Vláknina 13549.6 mg
  • Vitamín A 13549.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle (oleji) osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a drcený kmín. Přidáme dýni hokkaidó nakrájenou na kostičky a propláchnutou červenou čočku. Zalijeme vývarem, přidáme chilli, pepř, sůl a celerovou nať (vcelku). Vaříme do změknutí (asi 15 minut). Pak vyndáme celerovou nať a pokud je to nutné, zahustíme trochou instantní světlé jíšky. Na talíři ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Komentáře k receptu