Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 3 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Nektarinka
  • 1 ks Meruňka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 732.6 mg
  • Vláknina 10720 mg
  • Vitamín A 10720 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokud potřebujeme oloupat rajče, vždy ho ponoříme do misky s horkou vodou, po 30 sekundách ho vyjmeme a zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Pak slupku na rajčeti oloupeme, rajče rozkrojíme a lžičkou vydlabeme semínka a dužinu podle potřeby nakrájíme.

  • 2

    Broskev, meruňku a nektarinku omyjeme pod studenou vodou, nejdříve nakrojíme slupku do tvaru malého kříže, pak ovoce ponoříme do misky s horkou vodou na 30-60 sekund. Poté ovoce vyjmeme z horké vody a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny a vyjmeme pecky.

Komentáře k receptu