Loupání rajčat, meruněk, nektarinek a broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 732.6 mg
- Vláknina 10720 mg
- Vitamín A 10720 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pokud potřebujeme oloupat rajče, vždy ho ponoříme do misky s horkou vodou, po 30 sekundách ho vyjmeme a zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Pak slupku na rajčeti oloupeme, rajče rozkrojíme a lžičkou vydlabeme semínka a dužinu podle potřeby nakrájíme.
-
2
Broskev, meruňku a nektarinku omyjeme pod studenou vodou, nejdříve nakrojíme slupku do tvaru malého kříže, pak ovoce ponoříme do misky s horkou vodou na 30-60 sekund. Poté ovoce vyjmeme z horké vody a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny a vyjmeme pecky.