Hlávkové saláty s krůtím masem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Krůtí prsa
  • 4.28 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Rajčata
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Salát Rosso
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 129 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 9834.6 mg
  • Vláknina 64719 mg
  • Vitamín A 64719 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, osušená krůtí prsa a očištěné žampiony nakrájíme na proužky.

  • 2

    Maso a žampiony orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme ještě 10 minut. Potom odstavíme z plotny.

  • 3

    Saláty rozebereme na listy, dobře opláchneme a natrháme na kousky. Přidáme nakrájená rajčata a krůtí maso se žampiony. Pokrm přelijeme výpekem z pánve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu