Čokoládovo-šlehačkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 67.1 mg
- Vláknina 1680 mg
- Vitamín A 1680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu v kastrůlku přivedeme k varu a za stálého míchání v ní zvolna rozpustíme rozlámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a směs šleháme ručním šlehačem 1 minutu je třeba dodržet dobu šlehání, aby vznikla homogenizovaná směs.
-
2
Smě potom přendáme do studené mísy, přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v chladu.
-
3
Před použitím vychlazenou čokoládovou směs vyšleháme.