Čokoládovo-šlehačkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 500 g Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 67.1 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu v kastrůlku přivedeme k varu a za stálého míchání v ní zvolna rozpustíme rozlámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a směs šleháme ručním šlehačem 1 minutu je třeba dodržet dobu šlehání, aby vznikla homogenizovaná směs.

  • 2

    Smě potom přendáme do studené mísy, přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v chladu.

  • 3

    Před použitím vychlazenou čokoládovou směs vyšleháme.

Komentáře k receptu