Jablková buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 115.7 mg
- Vláknina 3940 mg
- Vitamín A 3940 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
2
Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli.
-
3
Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.