Pusinky z bílkového sněhu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 250 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 66.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky dáme do misky a šleháme je nejprve samostatně. Jakmile se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha.

  • 2

    Misku se sněhem postavíme nad páru a vmícháme moučkový cukr. Bílkovou směs pak šleháme tak dlouho, dokud není lesklá.

  • 3

    Plech si vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku s kovovou špičkou uděláme pusinky cca 2 cm veliké, ale mohou být i mnohem větší či menší (můžeme použít i jiné zdobící sáčky např. s plastovou násadou).

  • 4

    Pusinky pečeme při 100 stupních C přibližně jednu hodinu. Pusinky jsou krásně bílé – v troubě nerůžoví.

Komentáře k receptu