Fazolové lusky s česnekem (nebo s cibulí)

Hodnocení 5x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 49 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 221.1 mg
  • Vláknina 5505 mg
  • Vitamín A 5505 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolové lusky vsypeme do vroucí osolené vody v hnrci a vaříme asi 10 minut. Uvařené fazolky scedíme.

  • 2

    V kastrolu na olivovém oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme vařené fazolky a chvíli restujeme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu