Rychlá omáčka z výpeku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l výpeková šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme do růžova na jedné lžíci oleje. Poté na cibuli nalijeme masový výpek a necháme prohřát. Přilijeme 300 ml vody a necháme přejít varem.

  • 2

    Hladkou mouku rozmícháme ve zbylé vodě a přes síto postupně nalijeme do omáčky – stále mícháme, aby se v omáčce neutvořily hrudky. Poté necháme omáčku chviličku povařit, až začne houstnout a osolíme podle chuti.

Komentáře k receptu