Hranolky z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejně dlouhé hranolky (nejlepším pomocníkem je na nakrájení hranolek přímo specializovaný kráječ, ale hranolky se dají nakrájet i v ruce nožem). Po té brambory pořádně propláchneme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem, nasypeme na něho hranolky a zalijeme olejem. Pečeme do růžova. Popřípadě pokud se nám hranolky nebudou zdát hotové, stačí ochutnat (pozor, přímo vytažené z trouby pálí!). Podle chuti poznáme, zda jsou ještě syrové nebo již hotové. Upečené hranolky osolíme dle chuti.