Bílkový sníh na zdobení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cukr krystal
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Do kastrůlku dáme čerstvé bílky (bez stopy žloutku) a špetku soli. Když se bílky ohřívají, přisypáváme postupně cukr a zvolna šleháme. Sníh je správně vyšlehaný, když se cukr úplně rozpustí.

  • 2

    Hotový sníh má být lesklý, pevný a mají se na něm tvořit špičky.

  • 3

    Sníh používáme k vytvoření např. střech na perníkových chaloupkách, na tvarování malých kytiček nebo pusinek zdobících drobné zákusky.

Komentáře k receptu