Italské pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 34 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 67.4 mg
- Vláknina 735.5 mg
- Vitamín A 735.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.
-
2
Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.
-
3
V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.
-
4
V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.