Italské pesto

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl hrubozrnná
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 735.5 mg
  • Vitamín A 735.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.

  • 2

    Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.

  • 3

    V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.

  • 4

    V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.

Komentáře k receptu