Telecí plátky na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 124.1 mg
  • Draslík 1138.2 mg
  • Vláknina 7377 mg
  • Vitamín A 7377 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, které lehce naklepeme.

  • 2

    V pánvi zpěníme olivový olej, přidáme v dlani rozmáčknuté stroužky česneku a očištěné, nakrájené houby. Osmahneme a zalijeme vínem. Česnek vyjmeme a přilijeme trochu vývaru. Mírně osolíme a přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku zahustíme oříškem másla obaleným v hladké mouce.

  • 3

    Plátky masa obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na přepuštěném másle asi 2 minuty z každé strany. Přidáme houby, pánev od hub propláchneme vývarem, obsah vlijeme k masu a houbám. Vše ještě promícháme.

Komentáře k receptu