Telecí plátky na houbách
Suroviny
- 400 g Houby čerstvé
- 600 g Telecí kýta
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo
- 250 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 124.1 mg
- Draslík 1138.2 mg
- Vláknina 7377 mg
- Vitamín A 7377 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na 8 plátků, které lehce naklepeme.
-
2
V pánvi zpěníme olivový olej, přidáme v dlani rozmáčknuté stroužky česneku a očištěné, nakrájené houby. Osmahneme a zalijeme vínem. Česnek vyjmeme a přilijeme trochu vývaru. Mírně osolíme a přisypeme nasekanou petrželku. Omáčku zahustíme oříškem másla obaleným v hladké mouce.
-
3
Plátky masa obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na přepuštěném másle asi 2 minuty z každé strany. Přidáme houby, pánev od hub propláchneme vývarem, obsah vlijeme k masu a houbám. Vše ještě promícháme.