Domácí Testaroli s pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1593 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 7560 mg
- Vitamín A 7560 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy a postupně přiléváme tolik studené vody, aby za stálého míchání vzniklo řídké těsto. Osolíme lžící soli.
-
2
Těsto vlijeme na teflonový pekáček a pečeme ve středně vyhřáté troubě jen 3 minuty.
-
3
Upečené, tuhé těsto (ne však tvrdé) vylopíme z pekáčku a krájíme na různé tvary, např. obdélníčky nebo trojúhelníčky.
-
4
Připravené těstoviny postupně vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody. Když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
-
5
Testaroli rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovým pestem.