Dobré těsto na langoše

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 42 g Droždí
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 136.5 mg
  • Vláknina 4252.5 mg
  • Vitamín A 4252.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut.

  • 4

    Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.

  • 5

    Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku.

Komentáře k receptu