Dobré těsto na langoše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 64 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 136.5 mg
- Vláknina 4252.5 mg
- Vitamín A 4252.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažné mléko rozmícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.
-
2
Mouku prosijeme do mísy, osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto (můžeme použít hnětač), které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme kynout ještě 10 minut.
-
4
Potom každé kolečko vytáhneme do stran. Langoše smažíme ve vyšší vrstvě oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
-
5
Usmažené langoše odkládáme na papírovou utěrku.