Asijský kuřecí salát II
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 3 ks Mrkev kořen
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Koriandr
- 2 polévková lžíce Arašídy
- 3.5 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1.5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 683.5 mg
- Vláknina 11782.8 mg
- Vitamín A 11782.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smažíme na oleji dozlatova.
-
2
Zelí nakrouháme, mrkev nastrouháme najemno, nebo nakrájíme na tenké nudličky, jarní cibulku nakrájíme diagonálně na plátky. Chilli papričku a koriandr nasekáme najemno. Smícháme dohromady.
-
3
Arašídy opečeme nasucho v pánvi.
-
4
Nyní připravíme dresink: sezamový olej vyšleháme s omáčkou hoisin.
-
5
Zeleninu rozdělíme na talíře, poklademe masem a opečenými arašídy a přelijeme dresinkem.