Lilkový tažín s citrony a meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Meruňky sušené
  • 200 g Rajčata
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 kávová lžička Koření ras el hanout
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Zázvor
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 1050.5 mg
  • Vláknina 24464.5 mg
  • Vitamín A 24464.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova.

  • 2

    Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem.

  • 3

    Citrony oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plátky kůry z jednoho citronu nasekáme na jemno.

  • 4

    Rajčata nakrájíme na kousky. Mátu a petrželku nakrájíme na jemno.

  • 5

    Sezamová semínka opečeme nasucho v pánvi.

  • 6

    Šafrán vaříme ve vývaru. Po chvíli přidáme citronovou kůru, meruňky a rajčata, med a citronovou šťávu (množství dle chuti). Přidáme i cibulovou směs a lilky. Vaříme 30 minut, dochutíme podle chuti.

  • 7

    Podáváme posypané petrželkou a mátou a sezamovými semínky.

Komentáře k receptu