Kořeněná feta s melounovou salsou
Suroviny
- 200 g Sýr Feta
- 50 g Salát
- 175 g Meloun vodní
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Chléb Pita
- 2 ks Limetka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5002 kcal
- Sacharidy 607 g
- Tuky 222 g
- Sodík 3126 mg
- Bílkoviny 180 g
- Uhlovodany 307 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1186.5 mg
- Vláknina 33592.4 mg
- Vitamín A 33592.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme salsu – meloun nakrájíme na co nejmenší kostičky, přidáme cibuli a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme šťávou z limetek.
-
2
Kmínová a koriandrová semena rozdrtíme spolu s pepřem v hmoždíři na prach.
-
3
Fetu položíme na talíř, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí z hmoždíře – a to z obou stran.
-
4
Smícháme salátové listy, nasekanou petrželku a mátu.
-
5
Pita chleby potřeme trochou oleje a dáme na gril trochu zapéct. Poté ji rozkrojíme a naplníme polovinou fety, salátu i salsy.