Feta marinovaná v tymiánovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 147.6 mg
- Vláknina 4291.7 mg
- Vitamín A 4291.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme.
-
2
Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná).
-
3
Můžeme přidat i trochu oleje z artyčoků, jestliže jsme použili konzervované. Přidat můžeme i olej ze sušených rajčat.
-
4
Fetu nakrájíme tak na 12 kusů a spolu s překrájenými rajčaty a artyčoky smícháme a dáme do mísy. Přidáme olivy a zalijeme bylinkovým olejem. Můžeme posypat tymiánem.
-
5
Necháme přes noc marinovat.