Zapečené jehněčí s těstovinami
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Těstoviny
- 250 g Ricotta
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Masox
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 27 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 477.2 mg
- Vláknina 3568.7 mg
- Vitamín A 3568.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji opečeme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme ještě minutu. Poté přidáme jehněčí mleté maso, osolíme a opepříme a opékáme dohněda.
-
2
Poté přidáme skořici, masox, rajčata a oregano. Podusíme 15 minut, poté ještě 15 minut odkryté povaříme.
-
3
Těstoviny uvaříme podle návodu.
-
4
Smícháme ricottu, většinu parmezánu, mléko a vmícháme to do těstovin.
-
5
Do pekáčku rozprostřeme maso a na to těstoviny. Posypeme zbylým parmezánem a pečeme 30 minut na 200 °C.