Pečeně v pomerančové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 60 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 704.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme šťávu ze čtyř pomerančů, sójovou omáčkou, ocet, strouhaný zázvor a nasekaný rozmarýn.
-
2
Vepřovou pečeni nařízneme shora do kříže a nalijeme na ni marinádu.
-
3
Necháme přes noc marinovat.
-
4
Poté pečeme přiklopené 90 minut na 200 °C a pak hodinu na 180 °C - odkryté.
-
5
Ke konci pečení přidáme poslední pomeranč nakrájený na plátky.