Masové kuličky s mořskými plody
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 50 g Mušle slávky
- 300 g Vepřové maso mleté
- 300 g Klobása Chorizo
- 300 g Mořské plody mix
- 300 g Rajčata Cherry
- 50 ml Olej olivový
- 100 ml Víno bílé
- 3 ks Šalotka
- 1 ks žloutek
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 881 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 64 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 726.9 mg
- Vláknina 542 mg
- Vitamín A 542 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji.
-
2
Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme.
-
3
Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit.
-
4
Do mletého masa přidáme žloutek a okořením oblíbeným kořením. Z masa vytvarujeme 18 malých kuliček, které osmažíme na oleji.
-
5
Do oleje, ve kterém se smažili masové kuličky dáme chorizo nakrájené na plátky a česnek, taktéž nakrájený na plátky. Zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu.
-
6
Cherry rajčátka prsty rozmáčkneme a přidáme je k chorizu.
-
7
Poté přidáme i masové kuličky a mušle. Povaříme 5 minut dokud se mušle neotevřou. Poté přidáme i šalotkovou směs a prohřejeme.
-
8
Podáváme s čerstvým pečivem posypané petrželkou.