Španělská rýže s mořskými plody

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže
  • 400 g Mořské plody mix
  • 850 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 382.2 mg
  • Vláknina 7278 mg
  • Vitamín A 7278 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji – asi tak 7 minut.

  • 2

    Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a utřený stroužek česneku a smažíme ještě 2 minuty.

  • 3

    Přidáme rýži a minutu mícháme, poté zalijeme vývarem. Přidáme šafrán a přivedeme k varu. Vaříme bez poklice asi 20 minut za občasného míchání.

  • 4

    Poté přidáme mořské plody zakápnuté citronovou šťávou a vaříme ještě dvě minuty.

  • 5

    Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu