Fazole s kuřecím masem a chorizem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 454 mg
- Vláknina 14033 mg
- Vitamín A 14033 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc.
-
2
Tymián, petrželku použijeme celé snítky a spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku.
-
3
Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množstvím vody (vše musí být ponořené) a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pozvolna vaříme přikryté 45 minut.
-
4
Poté dáme stranou kuře a místo něho přidáme brambory a chorizo nakrájené na kolečka. Vaříme 30 minut.
-
5
Kuřecí stehna zbavíme kůže i kostí a nakrájíme je na větší kusy.
-
6
Spolu se špenátem je prohřejeme s fazolemi (trvá to asi 5 minut).