Cibulový koláč se sardinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 350 g sardinky
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián
  • 1 ks žloutek
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 147.6 mg
  • Vláknina 3466.3 mg
  • Vitamín A 3466.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody).

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 20 minut v lednici.

  • 4

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a česnek utřeme. Obojí smažíme na oleji dozlatova.

  • 5

    Sardinky přepůlíme podélně a zbavíme je páteří.

  • 6

    Těsto vyválíme a dáme na plech.

  • 7

    Na těsto rozprostřeme cibuli a nahoru sardinky.

  • 8

    Pečeme 35 minut na 180 °C.

Komentáře k receptu