Cibulový koláč se sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 44 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 147.6 mg
- Vláknina 3466.3 mg
- Vitamín A 3466.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
-
2
Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody).
-
3
Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 20 minut v lednici.
-
4
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a česnek utřeme. Obojí smažíme na oleji dozlatova.
-
5
Sardinky přepůlíme podélně a zbavíme je páteří.
-
6
Těsto vyválíme a dáme na plech.
-
7
Na těsto rozprostřeme cibuli a nahoru sardinky.
-
8
Pečeme 35 minut na 180 °C.