Bramboráčky plněné játry
Suroviny
- 400 g Játra drůbeží
- 100 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 6 ks Brambory
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 21 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1223.2 mg
- Vláknina 6433.8 mg
- Vitamín A 6433.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s mlékem, vejci, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a moukou.
-
2
Přidáme i majoránku.
-
3
Na oleji smažíme bramboráčky.
-
4
Játra restujeme na oleji spolu s šalotkou.
-
5
Bramboráky dáme na talíř a na každý navršíme trochu jater.