Sýrová bramboračka
Suroviny
- 200 g Zelí kysané
- 200 g Brambory
- 100 g Sýr Parmezán
- 100 g Anglická slanina
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 42.3 mg
- Draslík 516.8 mg
- Vláknina 5967.5 mg
- Vitamín A 5967.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu na kostičky osmažíme na másle - polovinu jí odložíme.
-
2
Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a až zesklovatí, přidáme i brambory nakrájené na kostičky.
-
3
Zasypeme kmínem a paprikou a orestujeme.
-
4
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 5 minut.
-
5
Poté přidáme nakrájené zelí.
-
6
Vaříme ještě 5 minut.
-
7
Poté rozdělíme do talířů, ozdobíme strouhaným parmazánem, slaninou a čerstvou majoránkou.