Šlehačková roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 48.8 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.
-
2
Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
-
4
Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.