Jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 207 g
- Tuky 3 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 207 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1605 mg
- Vláknina 57000 mg
- Vitamín A 57000 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.
-
2
Nastrouháme je.
-
3
Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme.
-
4
Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou).