Tortila de patatas se salámem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 150 g Salám měkký
  • 7 g Sůl
  • 100 g Rukola
  • 50 g Majonéza
  • 6 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 312.1 mg
  • Draslík 1032.8 mg
  • Vláknina 11340 mg
  • Vitamín A 11340 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli nakrájíme na co nejtenčí kolečka.

  • 2

    Olej rozehřejeme - ale příliš naprudko, brambory budeme smažit doměkka, ne do křupava.

  • 3

    Do oleje tedy přidáme brambory, po 4 minutách i cibuli a osmažíme doměkka, vytáhneme a necháme okapat.

  • 4

    V misce smícháme vejce, sůl, bylinky a salám a po vychladnutí přidáme i brambory a cibuli.

  • 5

    Do pánve dáme trošku oleje, na to vyklopíme směs a smažíme z obou stran dozlatova.

  • 6

    Podáváme s majonézou a rukolou.

Komentáře k receptu