Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 160.1 mg
- Vláknina 1696.4 mg
- Vitamín A 1696.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Hrušky rozpůlíme a zbavíme jádřince.
-
2
2) Dáme je do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme asi 5 minut.
-
3
3) Poté je necháme v nálevu vychladnout.
-
4
4) Gorgonzolu si nakrájíme na kostičky, mátu a petrželku najemno.
-
5
5) Hrušky dáme na talíř a posypeme sýrem, mátou a petrželkou. Zakápneme olivovým olejem a podáváme.