Máslová čokoládová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 55 g Máslo
  • 25 g Cukr krupice
  • 70 g Čokoláda 70% kakao
  • 2 ks žloutek
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.1 mg
  • Vláknina 3500 mg
  • Vitamín A 3500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.

  • 2

    Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.

  • 3

    V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.

  • 4

    Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.

  • 5

    Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.

  • 6

    Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.

Komentáře k receptu