Máslová čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 14 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 98.1 mg
- Vláknina 3500 mg
- Vitamín A 3500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.
-
2
Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.
-
3
V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.
-
4
Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.
-
5
Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.
-
6
Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.