Znojemská omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Masox
  • 500 g Vepřová plec
  • 150 g Okurky nakládané
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 447 mg
  • Vláknina 2344.3 mg
  • Vitamín A 2344.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.

  • 2

    Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.

Komentáře k receptu