Znojemská omáčka
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
- 500 g Vepřová plec
- 150 g Okurky nakládané
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 447 mg
- Vláknina 2344.3 mg
- Vitamín A 2344.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.
-
2
Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.