Masové pivní bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 563.4 mg
- Vláknina 1486 mg
- Vitamín A 1486 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
-
2
Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
-
3
Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
-
5
Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.