Masové pivní bochánky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Máslo
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 563.4 mg
  • Vláknina 1486 mg
  • Vitamín A 1486 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.

  • 3

    Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.

  • 5

    Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu