Bábovka
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr krupice
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 ml Olej rostlinný
- 250 ml Voda pitná
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 balení Kypřící prášek do pečiva
- 1 balení Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Kakao
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 26 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 69.5 mg
- Vláknina 2799 mg
- Vitamín A 2799 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
-
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.
-
4
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.
-
5
Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.