Medový moučník s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Jablka
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • 0.5 balení Kypřící prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 44.1 mg
  • Draslík 78.7 mg
  • Vláknina 4377.5 mg
  • Vitamín A 4377.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.

  • 3

    Pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu