Loupáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 7 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 56 mg
- Vláknina 9232.5 mg
- Vitamín A 9232.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku smícháme se solí, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, 1 žloutkem, rozdrobeným droždím a vlažným mlékem. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
-
2
Z těsta na pomoučněné desce vytvarujeme rohlíky a necháme je ještě chvíli kynout.
-
3
Loupáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.
-
4
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10-15 minut dozlatova.