Domácí veka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 5 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 5040 mg
- Vitamín A 5040 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme v ní důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.
-
2
Potom přidáme olivový olej (2 polévkové lžíce), sůl a zbylou vodu. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme velký bochník. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a vyválíme z nich válečky. Necháme je 20 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
-
4
Nakonec veky potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia 20 minut.