Domácí vanilková zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 36 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 555.3 mg
- Draslík 49.7 mg
- Vláknina 94.5 mg
- Vitamín A 94.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.
-
2
Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
-
3
Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.