Domácí vanilková zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 80 ml Olej olivový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 9 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 49.7 mg
  • Vláknina 94.5 mg
  • Vitamín A 94.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.

  • 2

    Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.

  • 3

    Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.

Komentáře k receptu