Griliáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 20 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 150 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr zvolna na pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí. Odstavíme z tepelného zdroje, vmícháme nasekané mandle a směs rozetřeme v tenké vrstvě na tukem vymazaný plech.
-
2
Po ztuhnutí a částečném vychladnutí nakrájíme nožem potřeným máslem na kostičky.
-
3
Studený griliáš se nedá krájet - rozlámaný a roztlučený použijeme k ozdobení dortů nebo pohárů.