Švestky grilované se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 17 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 24.9 mg
- Draslík 103 mg
- Vláknina 15.7 mg
- Vitamín A 15.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky si připravíme nejlépe jeden den předem. Do misky vlijeme červené víno, přidáme švestky a zakryjeme. Necháme je přes noc máčet. Přidáme plátek citronu, hřebíčky a skořici.
-
2
Druhý den švestky vyjmeme z vína a necháme dobře oschnout. Každou zavineme do plátku slaniny a napíchneme na špízovou jehlu.
-
3
Předehřejeme gril. Jehly se švestkami položíme na rošt. Grilujeme z jedné strany 5-6 minut, dokud slaninka nebude křupavá. Jehly otočíme a grilujeme z druhé strany.