Toast
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1430 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 112 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 701 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 331.5 mg
- Vitamín A 331.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šest plátků toastového chleba namažeme lehce máslem. Tři z nich posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek chleba s petrželkou položíme dva plátky tvrdého sýru. Na sýr položíme zbylé tři plátky chleba, namazanou stranou dovnitř. Nožem vykrojíme uprostřed každého toastu kulatý otvor.
-
2
V míse rozšleháme jedno vejce společně s mlékem, solí a pepřem. Připravené toasty namočíme do této směsi a dbáme na to, aby se vejce dostalo všude.
-
3
Na pánvi si rozehřejeme olej a obalené toasty v něm z jedné strany opečeme. Poté toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vejce. Toasty opékáme tak dlouho, až jsou vejce hotová. Podle potřeby můžeme toasty znovu obrátit, ale dáváme pozor, aby nám vejce nevyteklo.
-
4
Hotové toasty podáváme.