Grilované jehněčí kebaby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 48 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 606 mg
- Vláknina 5152.2 mg
- Vitamín A 5152.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
-
3
Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
-
4
Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.