Grilované jehněčí kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Meruňky sušené
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 40 g Pistácie
  • 400 g Řecký jogurt
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 606 mg
  • Vláknina 5152.2 mg
  • Vitamín A 5152.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.

  • 4

    Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.

Komentáře k receptu