Mandlové žemličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 33 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 246.1 mg
- Draslík 176.1 mg
- Vláknina 5480 mg
- Vitamín A 5480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu.
-
2
Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.
-
3
Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.