Francouzské čokoládové lanýže

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 cl Smetana ke šlehání
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 29.7 mg
  • Vláknina 996 mg
  • Vitamín A 996 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nalámanou čokoládu s mlékem zvolna rozpustíme v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se s čokoládou spojí, přidáme jeden po druhém žloutky. Nakonec vmícháme smetanu a cukr. Směs po vychladnutí uložíme ještě na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Z připravené hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakau.

Komentáře k receptu