Bramborový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 528.2 mg
- Vláknina 8250 mg
- Vitamín A 8250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky.
-
2
Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky.
-
3
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.