Velikonoční kuřátka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 2 kg Vepřová uzená žebra
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Grilovací koření
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 103827 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 2028.8 mg
  • Vláknina 6989 mg
  • Vitamín A 6989 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka uvaříme ve vodě společně se 3 stroužky česneku a cibulí, vodu osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Vaříme v tlakovém hrnci cca 20 - 25 minut do poloměkka.

  • 2

    Marinádu si připravíme z oleje, kečupu, hořčice, grilovacího koření a 4 stroužků česneku. Potřeme ze všech stran a grilujeme cca 30 minut na malém ohni, nebo 30 minut v troubě na 150 - 160 stupňů.

Komentáře k receptu