Péřová buchta II

Hodnocení 8x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Mléko polotučné
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Pudinkový prášek - kakaový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 123.2 mg
  • Draslík 127.3 mg
  • Vláknina 1094 mg
  • Vitamín A 1094 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).

  • 2

    Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.

  • 3

    Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.

  • 5

    Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu