Zelenina dušená na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Cuketa
  • 200 g Paprika zelená
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Pažitka
  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 705.1 mg
  • Vláknina 10265 mg
  • Vitamín A 10265 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, cukety omyjeme, nakrájíme na plátky, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, trochu pokrájíme, petrželku s pažitkou posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a trochu rozškvaříme. Přidáme cibuli, osmahneme, přiložíme papriky, cukety, rajčata, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přilijeme rozkvedlané vejce a necháme srazit.

  • 3

    Porce zeleniny se slaninou rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou s pažitkou a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu